6 orase disparute care inca ne fascineaza

29 2012 15:15
6 orase disparute care inca ne fascineaza
Descopera cele 6 orase disparute care continua sa fascineze si astazi.

Platon este printre primii care au scris foarte mult despre acest tinut minunat. Totusi, foarte multi au pus la indoiala
faptul ca acest tinut chiar a existat. Este drept totusi ca nu se poate nega total existenta Atlantidei pentru ca
exista destul de multe indicii care s-au tot aratat cercetatorilor de-alungul timpului.

Tot Platon sustinea ca Atlantida s-a ridicat in mijlocul Atlanticului, undeva unde astazi se gaseste Stramtoarea Gibralatar.


Orasul de Aur se presupune ca a fost odata ridicat pe teritoriul Columbiei de astazi. Prea multe dovezi nu exista totusi in aceasta directie, iar savantul german Alexander von Humboldt a declarat, dupa lungi explorari topografice, ca El Dorado pur si simplu nu exista.
Mitul El Dorado a fascinat mii de oameni care au plecat in cautarea acestui loc, de la conchistatori si pana la scriitori inspirati de aceasta legenda.


 

Orasul Petra era un simbol al Iordaniei, inca din secolul VI. Cine a reusit sa ajunga aici stie cat de frumoase sunt cladirile sculptate cu mare maiestrie direct in munte, cat de fascinante sunt viaductele si cum coboara valea incet spre Marea Moarta, situata la aproximativ 400 de metri sub nivelul marii. Muntele Hor pare mai degraba materie prima pentru sculptorii cei mai priceputi care au vrut sa lase in urma o galerie de creatii incredibile. Numai ca in aceste creatii, oamenii au si locuit. Petra nu a fost cunoscut de catre occidentali pana prin 1812, cand exploratorul elvetian Johann Ludwig Burckhardt a gasit orasul si l-a descris in jurnalul sau. De atunci, Petra este cel mai important obiectiv turistic al Iordaniei.
Pompeii este cunoscut astazi ca unul dintre cele mai importante obiective turistice din Italia. In anul 79 dHR., vulcanul Vezuviu a erupt timp de 2 zile in continuu, acoperind orasul aflat la poalele sale cu 4 metri de cenusa.
Pana in secolul 16 nu s-a mai stiut nimic despre acest loc cand s-au facut sapaturi si s-au identificat oamenii exact in pozitiile in care valul de caldura si de cenusa i-a prins...


Complexul de la Angkor si-a cunoscut gloria intre anii 802 si 1431 si in prezent este cel mai important obiectiv turistic din Cambodgia.
Imperiul Khmer, cel care a inflorit la Angkor, a suferit o pierdere devastatoare in 1431, cand a fost infrant de catre Ayutthayan.
La inceputul anilor 1900, printre arheologii din intreaga lume, umbla un zvon despre un oras misteriors din America de Sud, foarte avansat din punct de vedere tehnologic care se "ascunde" in mijlocul Junglei. Acest oras se presupune ca se numea Kuhikugu, dar nu a fost niciodata gasit. Se considera ca vechimea acestuia  este cel putin similara cu faimoasul complex incas de la Machu Pichu.

Kuhikugu era prevazut cu canalizare, retea de apa sau drumuri pavate.