The Fast and the Furious 6 si Noaptea alba a galeriilor! Unde iesim in weekend:

23 mai 2013 17:24
The Fast and the Furious 6 si Noaptea alba a galeriilor! Unde iesim in weekend:
The Fast and the Furious 6, concert Alternosfera si Noaptea alba a galeriilor. DeBarbati iti face programul de weekend.

sursa: debarbati.ro via cristian simonca

FILM

The Fast and the Furious 6
Regie: Justin Lin
Distributie: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson

Dupa succesul nebun pe care l-a avut Fast Five in 2011, care a facut 626 de milioane de dolari la nivel mondial, producatorii au luat decizia de a continua franciza cu cel putin doua filme noi In capitolul 6 al seriei, regizorul Justin Lin muta actiunea francizei Furios si Iute din America in Europa.

Desi nu se stiu foarte multe lucruri despre povestea din spatele urmatorului film, se pare ca acesta ii implica pe toti membri echipajului intr-un nou jaf fantastic, iar rolul personajului negativ este detinut de Luke Evans (Zeus din Immortals).Acesta va juca rolul unui lider pentru un alt echipaj care incearca sa puna la cale acelasi jaf.

TEATRU

VINERI

Pescăruşul de A.P Cehov - Teatrul de Comedie, ora 19:00

Distributia:

Emilia Popescu, Ștefan Bănică, Vladimir Găitan, Carmen Tănase, Florin Dobrovici, Gheorghe Dănilă, Mirela Oprișor, Dragoș Huluba, Anca Dumitra, Alexandru Pavel, George Grigore si Rădița Roșu

Pescăruşulregia Claudiu Goga
decor Lia Dogaru
costume Liliana Cenean

durata spectacolului 2h 40 min cu pauză

SAMBATA

Royal Fashion - Compania Passe Partout DP - Strada Lipscani nr. 53, Sala Rapsodia - ora 19:00

Royal Fashion

 

„În 1947 n-a abdicat sub ameninţarea tancurilor sovietice doar monarhia, ci şi calitatea sub presiunea cantităţii revoltate. De atunci, în România, ducem o viaţă pur cantitativă. Măsurată mai întâi în cincinale, accelerată azi dincolo de firea umană, această viaţă ne-a gonit şi ne goneşte încontinuu de noi înşine.

Am încercat prin acest spectacol să aduc aminte ceea ce am pierdut: fiorul înălţător al calităţii. Căci regalitatea asta presupune: o înălţare, o înnobilare, o scoatere din mulţime. În termenii vieţii, femeia pe care o iubim este regina noastră. Ea ne-nalţă dincolo de obişnuitul trăit până s-o cunoaştem. La fel, bărbatul iubit de femeie este regele ei. Dragostea, deci, nu este nici pe departe o stare democratică, ci o stare aristocratică. Este, dacă vreţi, înnobilarea firii umane, atât de supusă biologicului şi gregarităţii, cu statutul de fiinţă.

Fiinţa omului este deci regalitatea firii. „Ce mai faci cu intratul întru fiinţă?”, îl întreabă Eminescu pe Slavici, tocmai ca să-l înveţe să acceadă zilnic la zările înalte ale sufletului frumos. Regalitatea, fiind înnăscută, nu face eforturi şi de-asta nu are nevoie de ideologii, pentru că este organică. Calitatea supremă atrage în jurul ei calităţi. Şi astfel, la palatul regal, Maiestatea Sa Regina Elisabeta îi chema pe oamenii de calitate ai ţării, printre ei şi Mihai Eminescu.

„Domnule Eminescu, cum scrieţi versurile?” l-a întrebat poeta Carmen Sylva, adică cea care era de fapt regina Elisabeta. „Majestate, eu scriu versurile aşa cum cade frunza din copac”, a răspuns Eminescu. Şi astfel, numai în faţa regalităţii, spovedania lui ne-a fulgerat. Eminescu murea cu fiecare vers.

Calitate lângă calitate nu creează o cantitate calitativă, o sumă, o masă, ci o lumină inefabilă la care vin firesc şi alte calităţi. Monarhia este ca lumina soarelui unde fluturii calităţii au putut să zboare în voie, fără frica de a se arde. Comunismul şi lumea haotică de azi, fără de nume, dar sinistră, reprezintă lumina făcută; lampa sau becul la care bieţii fluturi ai calităţii vin în naivitatea lor şi mor ucişi cu aripile frânte de căldura ucigaşă.România şi-a ars fluturii calităţii şi-i arde fără milă şi azi. De asta am făcut acest spectacol, ca să sting lumina ucigaşă şi să deschid fereastra ca să intre soarele.” Dan Puric

DUMINICA

Ingropati-ma pe dupa plinta - Teatrul Bulandra - Sala Izvor - ora 19:00

Dramatizarea de Yuri Kordonsky după romanul omonim de Pavel Sanaev

Ingropati-ma pe dupa plinta este o cronică în miniatură despre dragostea unui copil pentru mama lui, despre obstacolele pe care trebuie să le depăşească pentru a putea fi alături de ea, despre sentimente ce nu pot fi înăbuşite şi despre nevoia de dragoste a unei fiinţe umane prinsă într-un conflict nimicitor între cele două puncte cardinale ale Universului său: Mama şi Bunica.

Distributie: Marian Râlea, Mariana Mihuţ, Claudiu Stănescu, Andreea Bibiri, Vlad Oancea, Valentin Popescu, Profira Serafim, Taisia Orjehovschi /Sorin Flutur /Valdimir Purdel /Andrei Huţuleac.

EVENIMENTE

Noaptea alba a galeriilor

Cea de-a 7-a ediție a Nopții Albe a Galeriilor va avea loc vineri 24 mai. Cele peste 50 de evenimente sunt listate toate aici.

Noaptea alba a galeriilor

 

Vineri 24 Mai 2013 Noaptea Albă a Galeriilor vă propune un nou traseu în harta nocturnă a evenimentelor de artă contemporană din București. 26 de galerii și 29 de spații alternative NAG#7 marchează un program variat în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artiști prezentați în premieră, o producție specială în locația NAG, demonstrații artistice, performance-uri, instalații audio – video, inaugurarea unor noi locații și lansarea unor proiecte care sperăm că vor deveni puncte de reper în promovarea artei contemporane românești.

Programul detaliat și harta galeriilor vor fi prezente în toate locațiile participante, iar de pe site-ul evenimentului www.noapteagaleriilor.ro se va putea descărca formatul printabil.

Pentru prima oară NAG va pune la dispoziția orașului și aplicații IOS și Android, structura acestora va ajuta atât la navigarea cu ușurință în harta galeriilor, cât și la localizarea în oraș a fiecărui participant din programul NAG cu ajutorul unor coduri QR specifice. Aceste coduri vor fi amplasate în oraș, în zonele centrale (Victoriei, Romană, Universitate, Unirii), ele indicând precis cele mai apropiate galerii și harta zonei pentru a le localiza.

Vineri 24 Mai orele 7 pm - 4 am / Noaptea Alba a Galeriilor
ZORZINI Gallery @ MCCANN Garage Bucuresti

Herman Levente

 

Un proiect sustinut Institului Maghiar Balassi - Str. Jules Michelet nr.18

Vernisaj Framing Chronology Duo Show
De Levente HERMAN & Sandor SZASZ
Curator Adina Zorzini

Garajul McCann Bucuresti in circuitul Noptii Albe a Galeriilor 2013

Galeria Zorzini si McCann Bucuresti gazduiesc duo show-ul „Framing Chronology” al artistilor Herman Levente si Sandor Szasz

SAVE THE DATE ! Pe data de 24 mai, incepand cu ora 19.00, Garajul McCann Bucuresti (strada Jules Michelet numărul 18) se transforma din nou in Pop Up Gallery si prezinta publicului bucurestean exopozitia de pictura „Framing Chronology”, a artistilor Levente Herman si Sandor Szasz, organizata in cadrul Noptii Albe a Galeriilor.

Duo show-ul Framing Chronology al celor doi artisti maghiari este organizat de Zorzini Gallery, cu sustinerea McCann Bucuresti si a Institutului Maghiar Balassi.

Levente Herman si Sandor Szasz sunt doi artisti internationali de origine romana, stabiliti in Ungaria, care traiesc si lucreaza la Budapesta; absolventi ai Academiei de Arte din Budapesta, Levente Herman si Sandor Szasz stapanesc tehnicile picturii si manifesta un interes constant pentru studiul amintirilor personale in relatie cu trecutul recent al estului Europei.

Muzica bună nu putea sa lipseasca din Garajul McCann Bucuresti: DJ Bogman este cel care va intretine atmosfera pe toata durata expozitiei.

Intrarea In Garajul McCann Bucuresti este libera!

ALTERNOSFERA – CONCERT-EVENIMENT LA ARENELE ROMANE

 

ALTERNOSFERA

 

 

Lansat de Ziua Internationala PI (π), albumul Epizodia al formatiei de rock din Republica Moldova, ALTERNOSFERA, a calatorit in toate orasele mari din Romania, din Bucuresti pana in Timisoara si din Cluj pana in Constanta, cu escale in Brasov, Buzau sau Galati. Urmatoarele concerte sunt programate la Suceava, Iasi si Chisinau, iar celor 10 orase li se alatura Alba Iulia (17 mai) si Targu-Mures (18 mai). EPIZODIA TOUR se va incheia in orasul din care a pornit, adica la Bucuresti, sambata, 25 mai 2013, la Arenele Romane, printr-un concert-eveniment.

Pentru evenimentul de la Arenele Romane, biletele s-au pus in vanzare pe site-ul www.myticket.ro, in magazinele Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului si se vor putea achizitiona pana pe data de 24 mai 2013 la pretul de 25 lei. In seara evenimentului biletele se vor putea achizitiona chiar din locatia evenimentului la pretul de 30 lei.

Lansat de labelul Sphere Records, albumul EPIZODIA face parte din tripticul conceptual al formatiei ALTERNOSFERA, numit chiar EPIZODIA. Prima parte a acestui triptic – „Virgula”, a fost lansata in luna octombrie a anului trecut. Daca „Virgula” reprezinta miezul tripticului, atunci „EPIZODIA” este intregul din irational. Cel ce al treilea album va fi lansat pana la sfarsitul anului.

Chintesenta tripticului graviteaza in jurul celei mai importante si celebre constante matematice, PI (π). Invaluita in trecut de misticism, constanta π, datorita relatiei sale cu natura cercului, este inseparabila de sfera si univers. Conceptul EPISODIA isi propune sa devina inseparabil de ALTERNOSFERA si universul sau: publicul.

 

Alternosfera a fost fondata in 1998. Pe parcursul anilor, formatia si-a schimbat componenta, având in prezent numai 2 dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan si Marin Nicoara. In primii ani formatia isi cauta tematica si stilul, experimenteaza cu diverse instrumente, acumuleaza experienta si inregistreaza primele demo-uri.

 

Primul album - "Orasul 511" a fost lansat in mai 2005 si include piesa “Wamintirile”, single ce a „invadat” posturile de radio și televiziune din România. In 2007, Alternosfera lanseaza "Visatori cu plumb in ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordica" iar in 2008 lanseaza EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

In 2012, Alternosfera lanseaza 0albumul „Virgula”. „Arunca-mi”, „Doua Eve”, „Muta”, au fost piese difuzate in heavy rotation, iar albumul „Virgula” a primit numeroase aprecieri. Turneul de promovare in Romania al acestui album s-a incheiat printr-un concert-eveniment la Bucuresti, in Turbohalle, unde Alternosfera a cantat in fata a peste 2 000 de fani.

sursa: debarbati.ro via cristian simonca