Un obelisc de marimea unui bloc, construit dintr-un material imposibil, descoperit in Egipt: "Ar putea rescrie tot ce stim despre aceasta civilizatie":

1 aprilie 2013 13:32
Un obelisc de marimea unui bloc, construit dintr-un material imposibil, descoperit in Egipt:  Ar putea rescrie tot ce stim despre aceasta civilizatie :
O descoperire care ridica multe semne de intrebare i-a uimit pe arheologi.

sursa: sport.ro

In Sudul Egiptului, pe malurile fluviului Nil a fost descoperit unul dintre cele mai ciudate monumente ale lumii antice. Este vorba de un bloc masiv de piatra, in forma unui obelisc, sculptat cu o precie incredibila.

Acest monument nemaivazut nu a fost niciodata terminat. Are 42 de metri lungime si cantareste aproximativ 1200 de tone.

Obeliscul este facut din granit, unul dintre cele mai dure materiale pe care le putem gasi pe pamant. In jurul acestui urias bloc de granit nu exista foarte mult spatiu, observatie care ridica numeroase semne de intrebare.

Cum au reusit ce din lumea antica sa prelucreze un obiect atat de mare si dintr-un material atat de greu de slefuit?

Arheologii care lucreaza la dezgroparea obeliscului au multe intrebari la care inca nu gasesc un raspuns. In primul rand materialul din care este realizat acesta este de o duritate mult mai ridicata decat orice fel de alta piatra gasita in zona. De asemenea ustensilele cu care egiptenii ar fi sculptat acest artefact depaseau gradul de cunoastere pentru epoca respectiva.