Daniel Day-Lewis reuseste sa-l copieze perfect pe Abraham Lincoln. Uite transformarea care a uimit Hollywood-ul

9 2012 13:24
Daniel Day-Lewis reuseste sa-l copieze perfect pe Abraham Lincoln. Uite transformarea care a uimit Hollywood-ul
Revista Entertainment Weekly a lansat prima imagine cu Daniel Day-Lewis in rolul lui Abraham Lincoln in drama biografica regizata de Steven Spielberg - Lincoln.

Va fi o competitie stransa in 2013 la categoria Oscar pentru rol masculin. Steven Spielberg le-a povestit celor de la EW ca Daniel Day Lewis nu a captat extraordinar de bine doar imaginea lui Abe Lincoln, ci si esenta celui de-al 16-lea presedinte din istoria Americii.

David Strathairn il va interpreta in acest film pe Secretatul de Stat, loial lui Lincoln - William Seward, Gulliver McGrath si Joseph Gordon-Levitt vor fi fii lui Lincoln, Sally Field va fi nevasta lui Lincoln in timp ce Tommy Lee Jones intra in pielea lui Thaddeus Stevens, un membru radical al partidului lui Lincoln, a dezvaluit Steven Spielberg.

Producatorii de la DreamWorks au anuntat datele oficiale de lansarea ale ambitiosului proiect regizat de Steven Spielberg, "Lincoln". Premiera mondiala va fi pe 16 noiembrie, exact cand se va lansa si ultimul film Twilight, iar inainte cu saptamana Lincoln va avea o lansare restransa doar in cateva cinematografe si va avea de infruntat pelicule ca Skyfall , cel mai nou film din seria Bond si Anna Karenina al lui Joe Wright.

Intial, regizorul american si-a dorit sa lanseze filmul in decembrie pentru a evita orice fel de discutie si asociere cu batalia electorala din SUA."Nu vreau sub nici o forma ca acest film sa fie implicat in batalia politica din alegerile prezindetiale de la finalul anului. Asa ca voi avea grija sa il lansez in decembrie" spunea Steven Spielberg anul trecut pentru Entertainemnt Weekly.

Filmul "Lincoln" are la baza bestsellerul "Team of Rivals", scris de Doris Kearns Goodwin, laureata a premiului Pulitzer. Romanul prezinta aspecte din viata presedintelui american Abraham Lincoln si disputele sale politice cu membrii cabinetului de la Casa Alba, in perioada Razboiului Civil din Statele Unite ale Americii (1861-1865). Spielberg lucreaza la acest film de 13 ani, timp in care s-a zbatut sa obtina finantare pentru el. In 1999, regizorul se pregatea sa demareze proiectul cand s-a intalnit cu autoarea Doris Kearns Goodwin care tocmai terminase de scris cartea Team of Rivals ce avea sa stea ulterior la baza filmului.

Filmul, cu un buget estimat de 50 de milioane de $, se va concetra pe conflictele politice dintre Lincoln si membrii importanti ai cabinetului sau in drumul catre abolirea sclaviei si sfarsitul Razboiului Civil. "Ne vom axa pe ultimii ani de viata ai lui Lincoln si pe rolul sau in terminarea Razboiului Civil" a dezvaluit Spielberg.

"Daniel Day-Lewis ar fi fost cu siguranta considerat unul dintre cei mai mari actori daca ar fi trait in epoca filmului mut, epoca de aur a cinematografiei. Sunt recunoscator si ma simt inspirat de faptul ca drumurile noastre se vor intalni in sfarsit odata cu inceperea filmarilor pentru Lincoln", a declarat anul trecut Steven Spielberg.

Regizorul american a dezvaluit pentru Screenrant ce l-a atras cel mai mult la acest proiect: "Am fost interesat sa descopar cum a reusit Abraham Lincoln sa incheie Razboiul Civil si cum a reusit sa introduca Amendamentul 13 in Constitutie. Proclamarea Independentei a fost un rezultat al Razboiului si putea fi anulat oricand dupa incheierea acestuia. Insa ceea ce a terminat pentru totdeauna sclavia a fost votul din Camera Reprezentantilor a Statelor Unite ale Americii pentru cel de-al 13-lea Amendament. Aceasta parte a istoriei americane doresc sa o expun."

Spielberg a mai spus ca vrea sa ofere o perspectiva asupra lucrurilor care s-au petrecut in spatele usilor inchise si sa se axeze mai putin pe momentele celebre din istoria lui Abraham Lincoln. Ultima data cand Spielberg a luat Oscarul pentru regie a fost in 1999 cu filmul "Saving Private Ryan".

Sursa: procinema.ro