Robert de Niro a implinit 69 de ani. Uite de ce este considerat unul dintre "cei mai mari actori" in viata

22 august 2012 11:17
Robert de Niro a implinit 69 de ani. Uite de ce este considerat unul dintre  cei mai mari actori  in viata
Robert De Niro a implinit pe 17 august 69 de ani. In cariera sa de peste 4 decenii, De Niro a reusit sa se impuna la Hollywood ca unul dintre cei mai mari actori ai cinematografiei mondiale si a creat roluri memorabile in filme ca Taxi Driver, Casino, Goodfellas sau Raging Bull.

Talentul sau si carisma il fac inegalabil, acesta fiind un model pentru generatii intregi de cinefili care au fost cuceriti de forta sa actoriceasca si sclipirea pe care putini actori o au. In 2004, revista britanica Empire l-a clasat pe prima pozitie in topul celor mai mari actori in viata.

1. Taxi Driver (1976)
Regie: Martin Scorsese
Distributie: Robert De Niro, Jodie Foster, Albert Brooks

Desi exista o controversa cu privire la cea mai buna performanta a lui Robert De Niro, lupta fiind intre interpretarile din Raging Bull si The Godfather: Part II, cei mai multi cinefili pun pe primul loc in acest top rolul din Taxi Driver. De Niro il joaca pe Travis Bickle, un taximetrist singuratic din New York care devine obsedat de Betsy (Cybil Shepard), unul dintre voluntarii unei campanii politice. Pentru rolul din Taxi Driver, film care a fost pozitionat pe locul 53 in topul celor mai bune productii americane, Robert De Niro a primit o nominalizare la Oscar.

2. Raging Bull (1980)
Regie: Martin Scorsese
Distributie: Robert De Niro, Cathy Moriarty, Joe Pesci


Raging Bull este unul dintre filmele geniale nascute din colaborarea Scorsese-De Niro. Rolul i-a adus al doilea premiu Oscar din cariera. De Niro a fost nevoit sa treaca prin mai multe schimbari de greutate pentru a-l interpreta cat mai bine pe Jake La Motta, celebrul boxeur. Filmul are la baza povestea de viata a lui La Motta, o poveste despre felul in care furia din ring poate distruge relatiile cu cei din jur, iar performanta lui De Niro este considerata una dintre cele mai bune datorita modului in care acesta a reusit sa aduca la viata un asemenea personaj complex.

3. The Godfather: Part II (1974)
Regie: Francis Ford Coppola
Distriburie: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro

Pentru acest film, Robert De Niro a fost nevoit sa poarte pantofi cu toc pentru a se ridica la inaltime lui Vito Corleone. Productia urmareste doua povesti paralele: incercarea lui Michael Corleone (Al Pacino) de a mentine in varf afacerile familiei si o serie de amintiri ale lui Vito din copilarie pana in momentul in care s-a mutat in New York. Interpretarea de exceptie realizata de Robert De Niro i-a adus actorului primul sau premiu Oscar.

Citeste tot articolul aici pe procinema.ro