A fost descoperit mormantul unui medic egiptean care ingrija faraonii:Uite cum arata:

23 2013 14:46
A fost descoperit mormantul unui medic egiptean care ingrija faraonii:Uite cum arata:
O echipă de arheologi cehi a descoperit mormântul vechi de 4.000 de ani al unui medic al faraonilor egipteni, în situl Abusir, la sud-vest de Cairo, a anunţat, marţi, Ministerul pentru Antichităţi din Egipt.

sursa: mediafax.ro

"Această descoperire este importantă, pentru că acel mormânt este acela al unuia dintre cei mai mari medici din epoca constructorilor de piramide şi acei medici de înalt nivel aveau o relaţie strânsă cu faraonul", a declarat ministrul egiptean Ibrahim Ali.

Situl Abusir include mai multe piramide ale faraonilor din a V-a dinastie, care a domnit în Egiptul de Sus cu circa 2.500 de ani î.e.n.

Cimitirul în care a fost descoperit acel mormânt "are dimensiuni de 21 metri x 14 metri, iar zidurile sale, înalte de patru metri, sunt din calcar", a precizat Ali al-Asfar, vicepreşedintele Comisiei pentru antichităţi faraonice.

Arheologii vor să înceapă o serie de săpături pentru a căuta mumii în acel cimitir, în care, după câte se pare, au fost înmormântaţi mai mulţi membri provenind dintr-o singură familie.