Castelul Corvinilor din Hunedoara s-a schimbat "la fata". Uite ce l-a transformat in cea mai cautata destinatie pentru turistii straini

17 august 2012 11:08
Castelul Corvinilor din Hunedoara s-a schimbat  la fata . Uite ce l-a transformat in cea mai cautata destinatie pentru turistii straini
Pentru ca in urma cu 2 ani cladirea a fost desemnata de catre Lonely Planet a doua in topul celor mai inspaimantatoare din lume, acum administratorii au luat lucrurile in serios.

Au deschis un bastion de tortura, care sa faca locul terifiant chiar si pentru turistii care au mai vazut asa ceva la Londra sau la Praga.

La capatul unui coridor ingust care coboara in subsolurile castelului, un manechin spanzurat de tavan ii terorizeaza pe turisti. Din cotloanele tenebroase se aud gemete si lanturi care zornaie.

Arhitectura gotica si o istorie intunecata au calificat castelul Huniazilor pe un loc fruntas in topul Lonely Planet, imediat dupa un templu al mortii din Thailanda.

Bastionul de tortura refacut acum simuleaza o multime de metodele medievale, greu de imaginat de calatorul relaxat care ajunge aici.

Amenajarile au costat 220.000 lei, dar, tinand seama ca in fiecare zi de vara trec pragul cam o mie de turisti, investitia se va amortiza in cel mult doi ani.

Astfel de muzee sunt gandite special in Turnul Londrei sau intr-o cladire straveche din Praga, si au un succes nebun.

Majoritatea turistilor sint straini atrasi de mitul sumbru al Transilvaniei si al lui Dracula.

Si mai multi musafiri sint asteptati la sfirsitul lunii cand va avea loc Vara medievala iar in curtea castelului se vor lupta cavalerii si vor dansa domnitele.

sursa: stirileprotv.ro