Stiai Ca in insulele Tuvalu oamenii isi apropie fata una de cealalta atunci cand se cunosc? 8 Cele mai ciudate moduri de salut pe GLOB

20 2012 16:56
Stiai Ca in insulele Tuvalu oamenii isi apropie fata una de cealalta atunci cand se cunosc? 8 Cele mai ciudate moduri de salut pe GLOB
Astazi este ziua Mondiala a Salutului. Mai jos poti sa citesti despre cele mai neobisnuite moduri in care oamenii se saluta pe Glob.

Cunoscut sub numele de hongi, salutul este intalnit cel mai des intre popoarele Pacificului care obisnuiesc la prima intalnire sa-si atinga nasul unul de celalalt intr-un gest suprem de prietenie.

Pe de alta parte in Tibet cel mai des vei vedea ca oamenii scot limba la tine. Daca esti obisnuit ca acest gest sa fie vazut ca o ofensa, nu te supara.

Legenda spune ca unul dintre cei mai de temut si mai cruzi lideri tibetani, regele Lang Darma care a domnit in secolul 9, avea limba neagra, iar dupa moartea sa, locuitorii au inceput sa se salute scotand limba unul la celalalt pentru a demonstra ca ei nu seamana cu "intruchiparea raului".

Daca ajungi in insulele Tuvalu nu te speria daca cineva se apopie cu fata de obrazul tau. Acesta este cel mai des intalnit salut, urmat de obicei de un oftat puternic.

Mongolezii obisnuiesc ca atunci cand primesc un oaspete in casa sa-l prezinte aratand spre el cu o bucata de bumbac sau lana. Raspunsul trebuie sa vina din partea oaspetelui prin strangerea intre degete a respectivului material.

Probabil mult mai familiar iti este salutul la japonezi. Atunci cand te intlnesti cu cineva cunoscut te apleci usor in fata avand mainile incrucisate.

Mult mai norocos esti daca treci prin Kenya si te intlnesti cu un trib de Masai. Salutul cel mai intalnit este faimosul dans al grupului, reprezentand sarituri catre cer, intr-un cerc format in jurul celui care vine in satul respectiv.

Foarte apropiat de salutul locuitorilor Pacificului este si cel al eskimosilor sau in general al locuitorilor cercului polar. Acestia isi freaca nasul unul de celalalt atunci cand se intalnesc.

Filipinezii au un adevarat ritual cu care se intampina. De obicei, un tanar care saluta un om mai in varsta se apleaca usor in fata acestuia apucand in acelasi timp cu mana dreapta umarul lui, rostind si cuvintele "Mano Po", unde mano inseamna mana, iar "po" respect.