10 Cele mai spectaculoase destinatii turistice suspendate!

14 decembrie 2012 13:20
10 Cele mai spectaculoase destinatii turistice suspendate!
Sunt cateva locuri pe lume care iti taie respiratia prin frumusetea, exotismul si spectacolul vizual pe care il ofera.
Vorbim aici de localitatile suspendate pe stanci, adevarate destinatii turistice care nu trebuie ratate de impatimitii calatoriilor.
 
1.   Meteora, Grecia
 
In traducere libera “ Suspendat in aer” , Meteora este o comunitate de manastiri situate pe o stanca din muntii Pindus din Grecia.Este monument de patrimoniu UNESCO
 

2.   Cuenca, Spania
 
Este situata in Castilla-La Mancha si dateaza din secolul 15. Este de asemenea zona protejata UNESCO.
 
 
3.   Cinque Terre, Italia
 
Asezarea suspendata pe stanca este formata din 5 sate: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.
 

4.   Bonifacio, Corsica, Franta
 
Mai mult Italian decat francez, oraselul are puternice influente renascentiste impletite cu elemnte arhitectonice moderne, cum ar fi portul.
 
 
5.   Castellfollit de la Roca, Spania
 
Situat in Girona, satul este construit in intregime pe o stanca de basalt. Dateaza din epoca medievala.
 

6.   Mont Saint-Michel, Franta
 
Situata pe o insula din Normandia, localitatea dateaza din epoca medievala si este formata dintr-un castel gotic si cateva manastiri dar si un mic sat unde poti gasi cazare si mancare.
 

7.   Santorini, Grecia
 
Insula Santorini este parte a arhipelagului Ciclade din Marea Mediterana si este una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Europa. Localitatea a fost dezvoltata si adaptata pentru turism, cu multe vile, hoteluri si restaurante si ofera niste privelisti de-ti taie rasuflarea.
 

8.   Siurana, Spania
 
Este o destinatie preferata de practicantii escaladei pe stanca. Satul Siruana este asezat chiar pe buza stancii si este format din cladiri vechi de secole.
 

9.   Ronda, Spania

Situata in provincial Malaga, Ronda este o destinatie turistica foarte populara in Spania datorita sarmului istoric. Orasul este impartit in doua de un rau. Intr-o parte se afla localitatea veche ce a fost construita cu secole in urma de mauri iar pe celalalt mal o asezare moderna.
 

10.   Rocamadour, Franta
 
Situata in sud-vest-ul Frantei, localitatea este un loc de pelerinaj pentru crestini, cu biserici si capele situate pe platoul stancos. Localitatea este accesibila doar cu piciorul prin urcarea unei scari de 216 trepte.