4 obiecte misterioase de natura extraterestra de pe Pamant: Uite care sunt lucrurile pe care cercetatorii le considera "de pe alta planeta"

29 iunie 2013 09:44
4 obiecte misterioase de natura extraterestra de pe Pamant: Uite care sunt lucrurile pe care cercetatorii le considera  de pe alta planeta

sursa:

Craniile de cristal

Craniile de cristal au stârnit curiozitatea oamenilor încă din secolul 19, când au început să fie descoperite. Iniţial, craniile au fost catalogate drept comori pre-columbiene, aparţinând unor culturi ca maya sau aztecii.

Craniile păreau să fie perfecte şi fără urme de unelte, ceea ce le-a transformat în posibile dovezi ale unor civilizaţii extraterestre.

Multe culturi de tipul new-age chiar au susţinut timp de decenii întregi că respectivele cranii din cuarţ au puteri supranaturale sau că reprezintă un fel de memorii ancestrale, pline cu date despre civilizaţiile dispărute.

Ulterior s-a demonstrat că acestea au fost făcute de mâna omului în secolele 18-19, prin tehnologii moderne.

Cele mai cunoscute sunt cele mari: Craniul Mitchell-Hedges (descoperit în 1924, în Belize), Craniul de la British Museum (descoperit în 1881, vândut muzeului londonez în 1897), Craniul de la Paris (din aceeaşi colecţie cu cel de la British Museum, găzduit momentan la Musee du Quai Branly) şi Craniul de la Smithsonian (trimis anonim către muzeul american de istorie naturală în 1992).

Sferele Klerksdorp (Ottosdal)

Aceste bizare bile din rocă au fost găsite într-o mină din Africa de Sud. Iniţial s-a crezut că sunt nişte dispozitive extraterestre, deoarece aveau o duritate nemaiîntâlnită, formă imposibil de creat prin simpla forţă a naturii şi prin vechime de 3 miliarde de ani. În plus, zvonurile spuneau că cercetătorii de la NASA au declarat că sferele au fost construite într-un mediu cu gravitaţie zero.

De fapt, sferele nu sunt cel mai dur material de pe Pământ (au un punctaj de 4-5 pe scala Mohs, unde diamantul are 10, iar talcul 1). Ele sunt alcătuite din diferite minerale (hematit, un oxid de fier) şi au fost formate prin sedimentare. Ştiinţific, ele se numesc "concreţiuni de limonit", un fel de minereu de fier.

Plaja bilelor de bowling

Plaja din Mendocino, California, Statele Unite a stârnit multe controverse de-a lungul timpului. Cunoscută şi ca plaja bilelor de bowling, plaja Schooner Gulch este parcă presărată cu bolovani sferici, aşezaţi la distanţe relativ egale unul de altul.

Explicaţia este una geologică, nu SF, şi anume faptul că roca din care sunt alcătuiţi bolovanii este mult mai dură decât cea care a format nisipul şi când apa a erodat mediul, bucăţile din acest strat au rămas pe loc şi au fost erodate uniform.

Este vorba tot despre nişte concreţiuni, ca şi în cazul ciudatelor sfere metalice din Ottosdal, Africa de Sud.

OZN-ul de pe fundul Mării Baltice

În iunie 2011 nişte cercetători suedezi au descoperit o anomalie pe fundul Mării Baltice la o scanare de rutină cu sonarul. Obiectul este rotund, cu un diametru de 60 de metri şi stârneşte unde electromagnetice care defectează aparatura electronică din jurul ei.

Ulterior, cercetătorii au studiat zona şi se pare că obiectul ar fi un dispozitiv anti-submarin plantat în mare de nazişti, în al doilea Război Mondial. Cercetările continuă, dar sunt îngreunate de locul obiectului pe fundul mării.