EL ESTE romanul care a surprins frumusetea nemaivazuta a Terrei! Calatorie spre "inima vulcanului"

2 august 2012 14:15
EL ESTE romanul care a surprins frumusetea nemaivazuta a Terrei! Calatorie spre  inima vulcanului
Este romanul care a avut curajul sa ajunga in unul dintre cele mai periculoase si misterioase locuri de pe Pamant.

Drept dovada a facut poze unice, care surprind o frumusete nemaivazuta.

Nici nu e de mirare ca cele mai importante ziare din Anglia i-au publicat fotografiile.

Iurie Belegurschi a reusit performanta de a fotografia "inima" vulcanului Thrihnukagigur din Islanda, "adormit" de 4000 de ani, atunci cand a erupt ultima data. Desi posibilitatea unei noi eruptii inca exista, Iurie si-a asumat riscul de a cobora in interiorul "monstrului adormit" pentru a poza camera cu magma uscata, "vatra" vulcanului.

Iurie Belegurschi vulcan

Este singurul vulcan din lume unde se pot face asemenea poze, iar Iurie a surprins acest "spectacol vizual" pe ultima suta de metri, intrucat expeditiile spre interiorul vulcanului se mai pot organiza doar in aceasta vara. De altfel, drumul catre "inima" vulcanului a fost o cascadorie in sine. Iurie a coborat 120 de metri cu ajutorul unui lift special instalat pentru aceasta expeditie.

Iurie Belegurschi vulcan

"E o experienta unica, merita traita. Vulcanul Thrihnukagigur este singurul din lume unde camera de magma poate fi explorata in siguranta. Mi-a fost frica cand am coborat, dar nu m-am lasat pagubas. Nu exista indicii ca vulcanul ar erupe in viitorul apropiat, insa niciodata nu poti sti ce se va intampla, totul este imprevizibil", a povestit Iurie pentru Stirile Pro Tv.

Iurie Belegurschi vulcan

Astfel, pozele facute de Iurie surprind culorile unice ale camerei de magma, oferindu-ne cateva indicii despre ceea ce se intampla in locuri total inaccesibile omului, "masinaria interioara a Pamantului".

"Culorile extraordinare de pe pereti sunt rezultatul lavei de acum 4.000 de ani, atunci cand vulcanul era activ. Este uimitor ce simti intr-o astfel de expeditie. As vrea sa repet aceasta experienta. Cand mi-am dat seama ca sunt in inima vulcanului, am trait o emotie puternica, unica", a mai spus Iurie.

Iurie Belegurschi vulcan

Drept urmare, impresionati de curajul si talentul tanarului, editorii de la "Daily Mail", "Daily Mirror" si "The Telegraph" au publicat pozele acestuia. O serie de noi poze, de aceasta data cu aurora boreala, urmeaza sa fie publicate in ziare importante din Anglia, de asemenea.

Iurie este pasionat de fotografie de ani buni, iar "vanatoarea" pentru un cadru perfect oferit de aurora polara este pasiunea lui cea mare.

Iurie Belegurschi aurora polara

"Noptile de iarna le petrec in mijlocul naturii, mereu in cautarea aurorei polare, departe de luminile orasului. Aurora Boreala, in opinia mea, trebuie vazuta macar o data in viata, frumusetea cadrului depaseste imaginatia oricui", a mai spus fotograful pentru Stirile Pro Tv.

Iurie Belegurschi aurora polara

Iurie traieste de sase ani in Islanda, atunci cand s-a si apucat de fotografie, este originar din Republica Moldova, iar liceul si facultatea le-a absolvit in Romania, unde urmeaza sa ajunga la sfarsitul lui august.

"Vreau sa fac un tur al Romaniei la sfarsitul lui august, este o tara foarte frumoasa si nu am apucat inca sa surprind cu aparatul aceste locuri dragi", a recunoscut Iurie.

Iurie Belegurschi

Insa, visul lui Iurie este sa faca o calatorie in jurul lumii, mereu in cautarea unui cadru perfect. Povestea de succes a lui Iurie este la inceput, dar, cu siguranta, nu se va opri aici. Talentul si curajul sunt "ingredientele" care il vor ajuta in continuare.

Sursa: Stirileprotv.ro